Πως Μπορείτε Να Προστατέψετε Τους Κωδικούς Σας
02/03/2022

Πως Μπορείτε Να Προστατέψετε Τους Κωδικούς Σας

Η διατήρηση της ασφάλειας ενός λογαριασμού είναι εξαιρετικά σημαντική τη σημερινή εποχή. Με το Διαδίκτυο να έχει προσθεθεί στην καθημερινότητα όλων μας, παραμονεύουν κίνδυνοι καθώς εύκολα κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εισχωρήσει στους λογαριασμούς σας και να σας υποκλέψουν τα στοιχεία σας. Οι Online «επιθέσεις» στους λογαριασμούς κυβερνήσεων, εταιρειών αλλά και απλών ιδιωτών, έχουν πλέον γίνει καθημερινότητα και η σωστή και προσεκτική χρήση του Internet αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων όλων μας.

Κατά καιρούς, επιτήδιοι χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό για να εισέλθουν στις συσκευές ή τους λογαριασμούς των χρηστών του Διαδικτύου. Με τον τρόπο αυτό, αποσπούν εύκολα τους κωδικούς χωρίς να πέσει κάτι στην αντίληψη του χρήστη και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείτε με την χρήση τους να διαφυλάξετε την προστασία των κωδικών σας και να παραμείνετε ασφαλείς στο Διαδίκτυο. Εμείς, σας προτείνουμε τους παρακάτω:

  1. Θωράκιση του Η/Υ σας: Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη χρήση του υπολογιστή σας, μιας και μπορεί να κατεβάσετε χωρίς τη θέλησή σας κακόβουλα λογισμικά. Προστατεύστε την ασφάλεια των δεδομένων σας, χρησιμοποιώντας το Internet με προσοχή και κατεβάζοντας Antivirus λογισμικά.
  2. Προσοχή στα μηνύματα του Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου σας: Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Το 80% των μηνυμάτων που λαμβάνει ένας μέσος χρήστης στο e-mail του, ανήκουν στην κατηγορία των Spam και είναι ανεπιθύμητα. Θα πρέπει να προσέξετε να μην απαντάτε σε μηνύματα που δε γνωρίζετε τον αποστολέα τους και να μη μοιράζεστε μεοποιονδήποτε τους κωδικούς σας Online.
  3. Χρήση 2 factor Authentication: Διαφυλάξτε την προστασία των λογαριασμών σας με τη χρήση δικλείδας ασφαλείας η οποία σας ζητάει την πιστοποίηση του λογαριασμού σας. Με άλλα λόγια, για να εισέλθετε από οποιαδήποτε συσκευή σε έναν λογαριασμό που έχετε ενεργοποιήσει τη χρήση του 2-factor Authenticator, θα πρέπει να προσθέσετε έναν μοναδικό κωδικό που μπορεί να έχει στην κατοχή του μόνο ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού, να απαντήσετε σε κάποια ερώτηση που την απάντηση έχετε ορίσει εσείς κλπ. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται κατά μεγάλο ποσοστό η ασφάλεια των προσωπικών σας κωδικών με απλά βήματα.
  4. Χρήση πολύπλοκων κωδικών ασφαλείας: Οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγεται η καταχώρηση εύκολων κωδικών καθώς μπορεί μεν κάτι τέτοιο να σας διευκολύνει στο να τους θυμάστε, είναι όμως δε και ευκολότερο να τους υποκλέψει κάποιος με κακές προθέσεις. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε κωδικούς που εμπεριέχουν τουλάχιστον 10 χαρακτήρες, ανάμεσά τους πεζά και κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξεως. Τέλος, προστατεύστε την ασφάλεια των κωδικών σας με τη διατήρηση της μυστικότητάς τους και αποφύγετε να τους αποθηκεύσετε σε Η/Υ που είναι κοινόχρηστοι και δεν είστε ο μοναδικός τους κάτοχος.

Στο MedCRM, γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η προστασία των δεδομένων σας και για τον λόγο αυτό έχουμε επενδύσει στην ασφάλειά τους. Όλα τα δεδομένα που εισάγετε στο ιατρικό πρόγραμμα διαχείρισης δεδομένων, αποθηκεύονται στο Cloud όπου έχετε μόνο όσοι διαχειρίζεστε τον λογαριασμό σας πρόσβαση. Με τη χρήση του MedCRM, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για την ασφάλεια όσων καταχωρείτε στην πλατφόρμα διαχείρισης, καθώς εμείς έχουμε φροντίσει ήδη για την προστασία τους. Μοναδικός σας στόχος πλέον θα είναι η φροντίδα των ασθενών σας, που την εποχή που ζούμε, είναι αναγκαία για όλους τους πολίτες περισσότερο από ποτέ!

banner
Τμήμα υποστήριξης
Τμήμα πωλήσεων
Ωράριο λειτουργίας
  • Δευτέρα - Παρασκευή
  • 09:00 - 17:00
Δωρεάν παρουσίαση

Διαβάστε ακόμη

Τι Είναι Το Πιστοποιητικό SSL
28/02/2022

Τι Είναι Το Πιστοποιητικό SSL

Ένας από τους ευρύτερα διαδεδομένους τρόπους ασφαλείας είναι το «Επίπεδο Ασφαλούς Υποδοχής – SSL», το οποίο εγγυάται την ασφαλή επικοινωνία...

Διαβάστε περισσότερα
Γιατί Ένας Ιατρός Χρειάζεται Κάποιο Πρόγραμμα Διαχείρισης Ασθενών;
19/02/2022

Γιατί Ένας Ιατρός Χρειάζεται Κάποιο Πρόγραμμα Διαχείρισης Ασθενών;

Ο ιατρικός κλάδος, απαιτεί πολλές ώρες καθημερινής εργασίας και συνεχή έρευνα για τις εξελίξεις στην Επιστήμη. Οι ιατροί χρειάζεται να...

Διαβάστε περισσότερα
logo

Αποκτήστε τον απόλυτο έλεγχο του ιατρείου σας με το MedCRM, το πιο σύχρονο κι ευέλικτο ιατρικό λογισμικό.

Επικοινωνία